Mit Smukke Værksted

Sørens Hjemmeside

Svejseudstyr


Migatronic Automig 200
fint anlæg og det kører for så vidt godt, men trænger dog efterhånden til ny slange - eller i det mindste inderliner. Med det klarer jeg det meste!
Til det løse svejseudstyr har jeg lavet et lille skab. Her er hjelm, briller, slaggehammer, gnisttænder, svejsespray osv. På siden har jeg monteret en tom halveret 15 kg's trådrulle, hvor slange og stelkabel er rullet op på.

Autogen
har nærmest så længe jeg kan huske tilbage stået på ønskelisten, og i 2011 fik jeg så endelig fat i et anlæg. At jeg har kunne leve uden er næsten ubegribeligt, for det er meget ofte i brug til ting, som bare ikke kan lades sig gøre uden kraftig varme.
Det blev købt af nogle omgange: først brændersættet, et fint gammelt komplet Messer Griesheim inklusive reduktionsventiler og slange, og siden flaskerne - som i øvrigt blev hentet på Dart'en ;o)
Vognen er en ombygget sækkevogn! Hvis jeg falder over 2 smalle hjul, skal de nuværende udskiftes, for de fylder lidt vel meget!
Robo Svetstransformator
Elektrodeanlægget købte jeg for et par hundrede kroner nogenlunde samtidig med autogenanlægget - inklusive 20 kg elektroder! I lang tid lå det egentlig bare uden at blive taget i brug, for første gang jeg afprøvede det brændte det ikke særlig godt, og desuden manglede det en ordentlig stelklemme. Anlægget blev lagt på loftet, lidt i troen at transformeren var defekt, og jeg havde i øvrigt heller ikke rigtig haft tid til at kigge på det siden. Da renoveringen af værkstedet var nogenlune færdigt, overvejede jeg så at anskaffe mig et andet, da jeg gerne vil kunne svejse i fx støbejern og rustfrit. Et TIG anlæg får jeg ikke råd til foreløbig, og derudover er der visse ting som kan gøres nemmere, og ting der bedst kan lade sig gøre med elektroder. Nå, men jeg fik så taget mig sammen til for alvor at kigge på anlægget, og det viste sig at det rent faktisk var tilsluttet forkert. Der måtte en del søgning på nettet til, for at finde ud af hvad problemet var, da det jo er en gammel svend og der ikke er så meget info at finde om det. Lang smøre, pointen er at det nu brænder fint. Det er selvfølgelig kommet op og har fået en ny stelklemme (fra Biltema). Det hænger i en bøjle som er svejset op under bordet, og kan tages ud, i fald jeg skulle få brug for det udenfor.

FLERE BILLEDER FØLGER