Rakke


Herunder lidt om min egen hund, som nu desværre er død. En arvtager, som også fik navnet Rakke, er nu i min ekskones varetægt. Jeg arbejder på at lægge en lille video om den op på et tidspunkt.


Mange har spurgt hvorfor Rakke nu hedder som han gør. Forklaringen er følgende: Egentlig ville jeg have han skulle hedde Hund, men det kan være lidt svært at bruge et etstavelsesnavn som kaldenavn (til hvilket som helst væsen); optimalt set er det bedste to stavelser. Jeg blev derfor meget glad da jeg faldt over følgende tekst, og dermed var navnet givet:

"I de sagaer som man kalder Fornaldersagaer, der er mere saftige og romantiske end de øvrige sagaer, fortælles om den svenske Kong Adils i Uppsala. Han var gift med Yrsa – søster til den danske Rolf Krage som var af Skjoldungernes æt. Han hadede danskerne af et godt hjerte og var Danmarks arvefjende nummer et fordi den danske Kong Helge havde bortført Yrsa og giftet sig med hende. For at ydmyge danskerne efter det var lykkedes ham at dræbe Kong Helge satte han hunden Rakke, som betyder lille hund, på den danske trone. Det skulle vise danskerne at de lige så godt kunne styres af en hund. Meget nedsættende ment fra Kong Adils side. Den stakkels Rakke blev dog ikke siddende på tronen længe for den kom i hundeslagsmål og døde i hallen hvor den sad til højbords med sine hirdmænd."

Hansen, Lena P.: Hvad hedder hunden, Kbh. 1999. s. 20-21"Kong" Rakke i sin borg!


Før jeg blev bilejer, måtte jeg finde en løsning på at få hunden med på langture. Det blev til dette monstrum. Mangen et hoved blev vendt når jeg kom på landevejene! Det forstår man ikke, vel! ;o)


En lettere bekymret Rakke bagpå


In memoriam
Sørens Hjemmeside